Snart är det Nyår och dags att börja planera desseren och vad passar inte bättre en riktigt god pannacotta med åkerbärssylt, här kommer receptet;
kallaxgårdsbutikspannacotta med åkerbär
4-6 portioner
5 dl vispgrädde
1 vaniljstång eller 1 tsk vaniljsocker
0,5 dl strösocker
1 tsk gelatinpulver eller 2 gelatinblad eller gelésocker
Garnering:
Ca 0,5 – 1 dl Åkerbärssylt ”Syskonen W”
Ev. citronmeliss
4 – 6 portionsburkar/ glas
Gör så här;
Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ut fröna med en kniv, lägg fröna eller vaniljsocker i kastrullen.
Häll grädden och sockret i kastrull, koka upp (rör om då och då) låt sjuda några minuter.
Ta upp vaniljstången och kasta den.
Ta upp lite vätska i en kopp och rör ut gelatinpulvret eller lägg gelatinbladen i blöt.
Häll i vätskan eller krama ur gelatinbladen och vispa den varma gräddblandningen (får ej koka då skär det sig)så att det löser sig.
Häll upp i portionsformarna/glasen och ställ i kylen ca 4 timmar så att det stelnar.
Klicka åkerbärssylten på och dekorera ex. med citronmeliss.